Sos z brązowych pieczarek z kiełbaską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa cienka

    0,5 kg
  • mąka

    2,5 łyżki
  • woda

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • szczypior

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę,wrzucić całe pieczarki,dodać przyprawy oraz posiekany szczypior.Całość gotować do miękkości,następnie dodać kawałki kiełbasy.Na patelnię wlać olej,wsypać mąkę-zasmażyć.Zasmażkę przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.12.2012 19:04
uwielbiam grzyby
Margo1 25.12.2012 19:04
uwielbiam grzyby
Kikiriki 01.09.2012 21:53
super
andrzej10 25.08.2012 00:06
dobry
gosia47-47 27.07.2012 20:03
super
ewka1978 27.07.2012 19:30
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat