Sos z borowików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borowiki

    150 g
  • śmietana

  • cebula

  • masło

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na maśle. Umyte i pokrojone w plasterki grzyby wrzucić na patelnię i smażyć chwilę razem z cebulą. Wlać śmietanę. Dusić kilka minut. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat