Przepis i sposób przygotowania na: Sos wołowo-piwny
W międzyczasie utrzeć cebulę na miazgę i dodać do sosu.
Doprawić całość dobrym koncentratem pomidorowym, wyciśniętym czosnkiem oraz pieprzem.
Sos podawać z kluskami śląskimi, pyzami, makaronem...
wołowina | 1 kg mielona |
cebula czerwona | 2 duże |
papryka mielona | 1 łyżka |
czosnek | 2 ząbki |
olej | 2 łyżki |
papryczka chili | 1 mała |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
piwo ciemne | 1 szkl. |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka (wędzona) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: