Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos wołowo kurkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 400g
cebula 3
olej do smażenia
kurki 300g
wino czerwone Kieliszek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
woda Szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos wołowo kurkowy

Kroki postępowania

1
Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju., aż będzie zlotobrazowe.
Krok 1 - Sos wołowo kurkowy foto
2
Cebulkę kroimy w większe kawałki. Podsmażamy na oleju i dodajemy do garnka z wołowiną.
Krok 2 - Sos wołowo kurkowy foto
3
Do mięsa dodajemy kieliszek wina i odparowujemy.
Krok 3 - Sos wołowo kurkowy foto
4
Wcześniej umyte i osuszone kurki podsmażamy i dodajemy do naszego sosu. Dolewamy szklankę zimnej przegotowanej wody i dusimy pod przykryciem około 1h na małym ogniu. Doprawiamy do dmaku
Krok 4 - Sos wołowo kurkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.08.2015 11:05
sosik do takiego mięska jest idealny
w mojej kuchni 13.08.2015 10:43
pyszne jedzonko..
Pani Domu 13.08.2015 10:42
pyszny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak