Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos własny z dziczyzny i warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
kiełbasa z dzika 2 pętka
pomidory z puszki lub koncentrat 1 puszka lub 3 łyżki koncentratu
sól i pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat pół łyżeczki
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
ogórki konserwowe 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sos własny z dziczyzny i warzyw

Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu.
Czosnek siekamy drobno i rumienimy na odrobinie oleju, do dajemy cebulę posiekaną w piórka i szklimy ze szczyptą soli.
Kiełbasę z dzika kroimy w plastry i podsmażamy z cebulą i czosnkiem. Gdy się podsmaży dodajemy pomidory z puszki lub koncentrat i pokrojone w kostkę papryki, mieszamy. Dusimy aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy pokrojone również w plastry ogórki konserwowe, przyprawiamy pieprzem do smaku i dodajemy pół łyżeczki curry. Smażymy wszystko około 10 minut na małym ogniu żeby smaki się połączyły.
Podajemy gorące na ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.10.2015 12:58
dobry sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak