Sos własny z dziczyzny i warzyw

Sos własny z dziczyzny i warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki
  • kiełbasa z dzika

    2 pętka
  • pomidory z puszki lub koncentrat

    1 puszka lub 3 łyżki koncentratu
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa curry

    pół łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1
  • papryka zielona

    1
  • ogórki konserwowe

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu.
Czosnek siekamy drobno i rumienimy na odrobinie oleju, do dajemy cebulę posiekaną w piórka i szklimy ze szczyptą soli.
Kiełbasę z dzika kroimy w plastry i podsmażamy z cebulą i czosnkiem. Gdy się podsmaży dodajemy pomidory z puszki lub koncentrat i pokrojone w kostkę papryki, mieszamy. Dusimy aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy pokrojone również w plastry ogórki konserwowe, przyprawiamy pieprzem do smaku i dodajemy pół łyżeczki curry. Smażymy wszystko około 10 minut na małym ogniu żeby smaki się połączyły.
Podajemy gorące na ryżu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

17.10.2015 12:58
dobry sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat