Sos winegret do sałat

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    2 łyżki
  • oliwa

    6 łyżek
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sól i musztardę ucieramy z octem, dodajemy pieprz, oliwę i energicznie mieszamy aż powstanie jednolitą emulsja.
Najłatwiej jest to zrobić zamykając wszystkie składniki w słoiku i energicznie go potrząsając.
Do sosu można dodać zioła: bazylię, oregano, tymianek, rozmaryn.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat