Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos warzywny zimowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 kg
cebula 2 kg
olej
sól
pieprz
ocet winny pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywny zimowy

Cebulę obieramy i siekamy w kostke lub piórka. Na patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzewamy lej i szklimy cebulę. Pomidory obieramy ze skórki, parząc je wczesniej wrzatkiem, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Gotujemy aż sos odparuje i będzie gęściejszy. Dodajemy ocet i przyprawy. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak