Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 300 ml.
jajko 2 szt.
cukier 2 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
olej 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos waniliowy

Budyń przygotowujemy według przepisu. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do budyniu. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do budyniu dodajemy łyżeczkę oleju, opakowanie cukru waniliowego, łyżeczkę cynamonu oraz ubitą na sztywno pianę. Całość mieszamy. Powstały sos znakomicie pasuje do ciast, naleśników i deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.02.2014 21:30
ciekawy sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak