Sos twarogowy rosyjski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    5 dag
  • jajko

  • olej sojowy

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg, żółtko i olej zmiksować, dodać przyprawy. Ubić pianę z białka i delikatnie wymieszać z otrzymaną masą. Podawać sos do różnych sałatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 27.12.2011 12:51
super
agata1722 27.12.2011 12:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat