Sos tradycyjny

Sos tradycyjny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 22-procentowa

    1/3 szklanki
  • starty chrzan

    1 łyżka
  • koprek Prymat

    1 łyżka
  • posiekany szczypiorek

    3 łyżki
  • sól

    - -
  • cukier

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • jajko ugotowane na twardo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos tradycyjny

Jajko obrać, przetrzeć przez sitko, dodać resztę składników, doprawić do smaku i podawać do jajek ugotowanych na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

eewelina 17.01.2012 19:47
Czy nie jest za gęsty z taką tłustą śmietaną?
Kasiax18 14.11.2011 20:36
ciekawe
SylwiaMagdaSabin 17.10.2011 13:02
muszę spróbować
SylwiaMagdaSabin 17.10.2011 12:54
taki robię
Anna152 09.10.2011 08:07
pewnie smaczne
Ewa/kalapurtka 19.09.2011 19:48
pycha
artur7 03.09.2011 17:28
pyszny
Edyta-25 01.08.2011 18:39
Smaczny
iza15 06.05.2011 22:36
apetyczny
kriso 25.04.2011 07:00
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat