Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos toffee

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 1 szklanka
miód 1/4 szklanki
masło 1/4 szklanki
cukier brązowy 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos toffee

Kroki postępowania

1
Do garnka wsypujemy cukier i dolewamy śmietanki, dodajemy masło i miód.
Krok 1 - Sos toffee foto
2
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy na mały ogień. Mieszamy cały czas aż do rozpuszczenia cukru. Gdy cukier się rozpuści gotujemy jeszcze około kwadransa co jakiś czas mieszając aż masa zmniejszy swoją objętość o połowę.
Krok 2 - Sos toffee foto
3
Sos jeszcze zgęstnieje gdy ostygnie.
Podawać z lodami, ciastami i deserami.
Smacznego :)
Krok 3 - Sos toffee foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.12.2012 00:17
Dobrze zapamiętać :)
justys759 01.10.2012 15:25
mmm pycha:)
Beatris 20.09.2012 09:07
Moje dzieci bardzo lubią deserki z takimi sosami.
Betka 20.09.2012 07:41
mmm ekstra;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak