Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS TATARSKI JAJECZNY DO WĘDLIN MIĘS I RYB

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3
ogórki konserwowe 2
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
majonez 1-2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS TATARSKI JAJECZNY DO WĘDLIN MIĘS I RYB

Kroki postępowania

1
Jajka obieramy ze skorupek , ścieramy na tarce o dużych oczkach , ucieramy z oliwą , doprawiamy do smaku .
Krok 1 - SOS TATARSKI JAJECZNY DO WĘDLIN MIĘS I RYB foto
2
Ogórki konserwowe drobniutko siekamy , dodajemy do jajek , dodajemy musztardę , majonez , dokładnie mieszamy .
Krok 2 - SOS TATARSKI JAJECZNY DO WĘDLIN MIĘS I RYB foto
3
Przekładamy do miseczki , schładzamy .Podajemy do wędlin , mięs na zimno i do ryb.
Krok 3 - SOS TATARSKI JAJECZNY DO WĘDLIN MIĘS I RYB foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 19.02.2014 18:26
pyszny sosik
wirtualnykucharz 19.02.2014 17:44
super dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak