Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sos tatarski do jajek

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez
500 ml
śmietana 18 proc
5 łyżek
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
ogórki konserwowe
5 szt
pieczarki marynowane
3/4 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski do jajek

Śmietanę,majonez i musztardę mieszamy razem. Dodajemy do tego sosu pokrojone drobniutko pieczarki marynowane i starte na grubej tarce ogórki konserwowe. Mieszamy po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy sos z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 28.12.2014 17:15
oj pyszny taki sosik jest
olkaaa 08.02.2014 09:33
też taki robię
tomek18 02.01.2014 20:55
uwielbiam sos tatarski:)
dodi 01.01.2014 14:25
pyszny sosik
Romanowka 01.01.2014 13:44
Moje smaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak