Sos tatarski

Sos tatarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • ogórki konserwowe

    8 szt
  • pieczarki marynowane

    1 maly słoiczek
  • musztarda

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • majonez

    4 łyźki
  • sól i pieprz

    d/s
  • cukier

    d/s
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo następnie obrać i pokroić w kostkę.
Ogórki i pieczarki posiekać. Dodać resztę składników, wymieszać. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Schładzamy przez 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anetaM18

02.03.2017 10:45
Wspaniały sos na śniadanie Wielkanocne do jajek i wędliny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat