Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
korniszony 5 szt
grzybki marynowane 5 szt
koperek 1 łyżka
sól do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Korniszony i grzybki kroimy w drobną kosteczkę, koperek drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem mieszamy. Sól, pieprz do smaku, jeżeli grzybki są mało octowe dajemy sok z cytryny. Po wymieszaniu odstawiamy w chłodne miejsce do przegryzienia się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.09.2013 20:31
bardzo lubię
gusia1000 07.07.2013 19:04
Dobry taki.
Bernadeta1 20.06.2013 18:34
do wędliny i jajka pyszny
Cranberry 02.06.2013 10:17
pyszny jest :)
LoLa 02.06.2013 06:55
uwielbiam taki
Sylwia26 01.06.2013 22:41
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak