Sos tatarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • oliwa

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    1/8
  • majonez

    400 ml.
  • korniszony

    4 sztuki
  • pieczarki marynowane

    1/3 słoiczka
  • sól, pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z majonezem, oliwą i śmietaną. Drobno kroimy grzybki, ogórki. Wszystko dodajemy do masy śmietanowo – majonezowej. Doprawiamy do smaku solą, pierzem i cukrem.

Sos tatarski przygotowany na ostro dodajemy łyżkę musztardy, chrzanu i soku z cytryny.

Wielbiciele ziołowego posmaku mogą dodać estragon lub koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat