Sos tatarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzybki marynowane

  • jajko

    2
  • majonez

  • śmietana

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórek, ugotowane jajka i grzybki drobno pokroić w kosteczkę. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać do tego mieszaninę z majonezu i śmietany. W razie konieczności by sos nie był zbyt gęsty dodawać jeszcze śmietany. Doprawić solą i cukrem do smaku według własnego uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat