Sos tatarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • surowe żółtko

    1 sztuka
  • olej

    25 dag
  • ocet winny

    1 łyżka
  • korniszony

    2 sztuki
  • marynowane grzybki

    2 sztuki
  • cukier

  • pieprz

  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtko rozmieszać z octem, a następnie ucierać lub miksować dodając po parę kropli oleju. Do utartego sosu, który powinien mieć konsystencję majonezu, włożyć posiekane bardzo drobno korniszony i grzybki, doprawić musztardą, solą, pieprzem i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 29.03.2012 16:02
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat