Sos tatarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    200 g
  • gęsta śmietana 18%

    250 ml
  • majonez

    250 ml
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • pieczarki marynowane

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny. Podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 11.04.2011 09:24
smaczny
accee 28.02.2011 22:06
Mniam
elwal 05.07.2010 18:19
Robię podobny sosik, choć o nieco innych składnikach i proporcjach :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat