Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowo-serowy do gnocchi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gnocchi 500 g
szpinak mrożony 150 g
ząbki czosnku 2 sztuki
serek topiony 100 g
mleko 1/2 szklanki
sól
pieprz
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowo-serowy do gnocchi

1. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy szpinak i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
2. Po chwili dodajemy mleko i pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Mieszamy, aż serek się rozpuści.
3. Gnocchi gotujemy według przepisu na opakowaniu.
4. Gnocchi dodajemy na patelnie do sosu i mieszamy.
5. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak