Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sos szodonowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 dkg cukru
1 szkl czerwonego wina
kilka gożdzików
żółtko jajek
3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szodonowy

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać goździki, wlać wino i wstawić do naczynia z gotującą się wodą. Ubijać sos trzepaczką do czasu aż będzie gęsty. Najlepiej smakuje na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak