Sos szczypiorkowy

Sos szczypiorkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • siekany szczypiorek

    2 łyzki
  • śmietana

    1/4 l
  • żółtko gotowane

    1 szt
  • musztarda

    2 łyzki
  • sól

  • cukier

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczypiorek opłukać i posiekać.Żółtko rozetrzeć z musztardą i cukrem na jednolitą masę.Pod koniec ucierania po trochu dodawać śmietanę.Przyprawić do smaku cukrem,solą,kwaskiem cytrynowym,a następnie wymieszać z siekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 09.12.2011 21:00
smaczny sosik
Misiabe 05.12.2011 15:00
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat