Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos staropolski do ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 50 g
rodzynki 40 g
tłuszcz 2 łyżki
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
miód do smaku
sok z cytryny do smaku
wywar z ryb 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos staropolski do ryb

Migdały sparzyć wrzącą wodą,obrać ze skórki ,zetrzeć na tarce ,tłuszcz rozgrzać,wymieszać z mąką,zasmażyć ,nie rumieniąc ,następnie rozprowadzić zimnym wywarem,szybko mieszając trzepaczką gotować około 10 min na wolnym ogniu,pod
koniec gotowania dodać migdały,opłukane rodzynki i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.05.2011 23:19
wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak