Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo-pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 250 ml
pieczarki 30 dag
cebula 0,5-1 sztuki
masło 10 dag
mąka 1,5 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo-pieczarkowy

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie smażymy ją na szklisto na patelni z dodatkiem masła. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę podsmażamy. Dodajemy mąkę i parę sekund jeszcze wszystko przesmażamy. Na koniec dodajemy śmietanę i tymianek i ciągle mieszamy, aż do momentu gdy sos będzie odpowiednio gęsty. Proponuję podawać jako dodatek np do kopytek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.01.2013 00:14
dobry
Magdalena1110 17.05.2012 20:53
dobry
berys18 12.04.2012 08:45
super sos
Tika4444 04.04.2012 13:20
mój ulubiony sos
Tika4444 04.04.2012 13:20
mój ulubiony sos
Natalia40 23.03.2012 09:09
pyszny
Ada-Gaba 27.02.2012 08:19
znakomity
Wacław 26.02.2012 09:55
pyszny sosik
olkaaa 04.02.2012 18:26
super
Ewelina38 07.01.2012 15:30
bardzo smaczny sosik
zdzislawa2 13.12.2011 12:48
mniam mniam
kate.500 13.12.2011 09:15
aromat bedzie niesamowity...
Dorian 12.12.2011 19:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak