Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo-koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
masło 35 g
śmietana 1 szklanka
wywar jarzynowy 1 szklanka
sól 1 szczypta
mąka kukurydziana 1 łyżka
koperek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo-koperkowy

Masło roztopić i wymieszać z mąką pszenną i mąką kukurydzianą robiąc zasmażkę.Wodę zagotować i wlać wywar jarzynowy.Rozrobić.Lekko posolić. Dodać wywar do zasmażki i bardzo dokładnie wymieszać.Śmietanę przelać do szklanki i dodać do wywaru.Pomieszać.Całość zagotować.Koperek przemyć i bardzo drobno posiekać dodać do sosu i wymieszać.Przelać do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka116 01.05.2012 23:19
Lubię sos koperkowy! Do kurczaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak