Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS ŚLIWKOWY DO MIĘSA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dżem śliwkowy 200 g
imbir świeży 2,5 cm
olej 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
chili w proszku 2 łyżeczki
cukier puder 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: SOS ŚLIWKOWY DO MIĘSA

Olej rozgrzać w rondelku. Przez 2 minuty smażyć imbir w nim. Wyjąć łyżką cedzakową. Dodać dżem śliwkowy i sos sojowy oraz chili w proszku lub ostrą paprykę. Dodać cukier puder do smaku i dalej podgrzewać aż zrobi się gładka polewa. Sos powinien mieć słodko pikantny smak więc w miarę potrzeb dać więcej chili lub cukru pudru ewentualnie odrobinę wody jakby sos był za gęsty.
Idealny sos do kaczki po pekińsku lub mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.10.2013 08:04
pyszny sosik
Bernadeta1 12.05.2013 09:50
lubię taki sos
PIOTR11 28.12.2012 11:08
ciekawy
gacopierz23 02.06.2012 14:13
ciekawy sosik
Marko 29.05.2012 16:58
pyszny
Marko 29.05.2012 16:58
pyszny
smakowita 28.05.2012 21:44
ciekawy przepis ,muszę wypróbować przy najbliższej okazji
Anna152 15.05.2012 13:37
super
Katarzyna59 29.04.2012 09:47
fajny
Robert10 28.04.2012 13:05
coś dla mnie
Motorek 28.04.2012 09:07
smaczny
kate.500 28.04.2012 08:42
fajny pomysl
Dorian 28.04.2012 08:40
super pyszne
Andysz 21.04.2012 00:38
mniam;)
EWI 08.04.2012 18:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak