Sos śliwkowy do karpia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożone śliwki

    20 dkg
  • cynamon

  • imbir

  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki rozmrozić, opłukać. Miąższ zmiksować z winem. Dodać szczyptę cynamonu, mielonych gożdzików, imbiru oraz sok z cytryny. Przyprawić solą i cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 03.01.2011 10:48
smaczne
RenataZ-et 03.01.2011 00:46
Fajny ten Twój sposób na sos śliwkowy. Ja robię go troszkę inaczej ale z przyjemnością skorzystam z Twojego przepisu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat