sos śliwkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszonych śliwek

    200 g
  • wywaru

    300 ml
  • łyżka masła

    1
  • łyżka mąki

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować śliwki w małej ilości wody i przetrzeć przez sito.Na maśle przesmażyć mąkę ,zalać wywarem,dodać śliwki.Gotować mieszając.Doprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 02.08.2011 19:46
świetny przepis
patelka 30.07.2010 10:37
zrobię go do bułek na parze
Kasia Malinowska 05.05.2010 14:01
rewelacja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat