Sos serowy z fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    2 szklanki
  • feta

    ok. 100 gramów
  • masło

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na patelni. Dodać mąkę i mieszać, aby się nie przypaliło. Powoli zacząć wlewać mleko cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Dodać ser i dalej mieszać. Doprawić do smaku solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
FAFIK 03.05.2011 19:20
Ciekawy pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat