Sos serowy do gotowanych warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • serek topiony

    1 duży 10 dag
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić zasmażkę jasną z mąki i masła, rozprowadzić zimnym mlekiem i ciągle mieszając zagotować. Dodać pokrojony serek i mieszać ażsię roztopi, a sos będzie jednolity. Wymieszaćze śmietaną, doprawićsolą i ostrą papryką. Podawać do gotowanych warzyw np. kalafiora, brokuła, brukselki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 31.01.2012 17:53
znam i lubi?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat