sos serowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser brie

    1 op
  • ser camembert

    1 op
  • rosół drobiowy

    20 ml
  • śmietana 30-pocentowa

    10 ml
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół podgrzac , na patelni lub małym rondelku , sery obrac z pleśnioiwej otoczki , pokroic na małe kawałki i wrzucac do gotującego się rosołu mieszając rózgą do rozpuszczenia serów i uzyskania jednolitej konsystencji , dodac kucharek do smaku a następnie dolac śmietanę , mieszac jeszcze przez 2 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia71 05.09.2011 16:50
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat