Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony holenderski 300 g
czerwonej papryki 1/2
wędzonego boczku 150 g
cebula
papryczek peperoncini kilka
sól do smaku
posiekanego koperku 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowy

Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić boczek i podsmażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę i dalej smażyć od czasu do czasu mieszając. Potem wrzucić serki oraz rozdrobnione papryczki i smażyć do całkowitego roztopienia się serków. Doprawić solą i pieprzem, dodać koperek i smażyć jeszcze 3-4 minuty. Gotowy sos podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 11.09.2013 08:13
super sosik
ppaulina 13.08.2013 19:51
super ciekawy
MAR3STA 11.03.2013 19:32
fajny sosik
Megg 11.03.2013 08:48
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak