Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowo-paprykowy do nachos

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1/3 szklanki
serek topiony w plasterkach, 2-3 plasterki
ser topiony 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowo-paprykowy do nachos

Mleko wlać do garnuszka. Wrzucić serki w plasterkach oraz 3 łyżki serka topionego. Podgrzewać na małym gazie cały czas mieszając, aż serki się roztopią i powstanie jednolita masa. Dodać paprykę, dokładnie wymieszać. Podawać jeszcze ciepły. Sos świetnie smakuje z nachosami. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak