Sos Salsa z ostrej papryki doskonały do chipsów

Sos Salsa z ostrej papryki doskonały do chipsów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczki ostre

    2 sztuki
  • papryki słodkie

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • czosnek

    1/2 ząbku
  • oliwa

    8 łyżek
  • ocet winny czerwony

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • bazylia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całe papryki opiekamy w piekarniku, aby skórka była prawie czarna. Gorące papryki wkladamy do miski i pod przykryciem odstawiamy na 15 minut, az skórka odparuje. Skorke zdejmujemy, resztki płuczemy, wyrzucamy gniazda i pestki, po czym siekamy. Dodajemy reszte skladnikow i przyprawiamy do smaku. Zostawiamy na godzine, zeby smaki sie przeszly. Po tym czasie nie zostaje nam nic innego jak leciec po big pake chipsów

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 08.02.2011 08:23
super!!!!!!!!!!
annagebalska 07.02.2011 08:52
ciekawe
Małgorzata113 21.01.2011 16:14
świetny przepis
Małgorzata113 21.01.2011 16:13
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat