Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Salsa z ostrej papryki doskonały do chipsów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczki ostre 2 sztuki
papryki słodkie 2 sztuki
cebula czerwona 1/2 sztuki
czosnek 1/2 ząbku
oliwa 8 łyżek
ocet winny czerwony 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Salsa z ostrej papryki doskonały do chipsów

Całe papryki opiekamy w piekarniku, aby skórka była prawie czarna. Gorące papryki wkladamy do miski i pod przykryciem odstawiamy na 15 minut, az skórka odparuje. Skorke zdejmujemy, resztki płuczemy, wyrzucamy gniazda i pestki, po czym siekamy. Dodajemy reszte skladnikow i przyprawiamy do smaku. Zostawiamy na godzine, zeby smaki sie przeszly. Po tym czasie nie zostaje nam nic innego jak leciec po big pake chipsów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.02.2011 08:23
super!!!!!!!!!!
annagebalska 07.02.2011 08:52
ciekawe
Małgorzata113 21.01.2011 16:14
świetny przepis
Małgorzata113 21.01.2011 16:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak