Sos salsa mexicana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    800 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • kolendra Prymat do smaku

  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory obieramy ze skórki (najlepszym sposobem jest sparzenie), kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Papryczkę także kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z cytryny. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy, lecz niezbyt dokładnie - powinny zostać kawałki warzyw. Przyprawiamy do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Salsę przelewamy do pojemnika, zamykamy pokrywką i wstawiamy do lodówki. Powinna być mocno schłodzona. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 07.09.2012 19:06
ładny kolorek
Margo1 07.09.2012 19:06
ładny kolorek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat