Sos Salsa

Sos Salsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skóry

    1 puszka
  • cebula

    0,5 szt
  • papryka czerwona

    1/3 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • oregano

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Pomidory miksujemy blenderem, przekładamy do rondelka z oliwą, podgrzewamy.
2. Dodajemy drobno posiekana cebulę, paprykę i zgnieciony czosnek.
3. Dodajmy pieprz i sól do smaku, następnie oregano i bazylię ( najlepiej posiekaną świeża) oraz zioła prowansalskie.
4. Studzimy

Sos wspaniale pasuje do krakersów, nachos a także mięs

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 23.09.2012 08:12
smaczny
Seba 08.08.2012 09:31
super
olkaaa 12.04.2012 07:36
muszę spróbować
Grazyna0211 23.03.2012 15:43
super przepis
Ewelina38 14.03.2012 18:06
rewelacyjny sosik, takie domowe są najsmaczniejsze :)
ankaryba 27.02.2012 20:40
pyszny
cooleczka 06.02.2012 17:35
moje smaki :)
BernadettaP 13.11.2011 17:44
pyszności :)
Justyna Jussstiii 25.10.2011 09:00
polecam przepis
ajres 19.10.2011 20:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat