Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos sałatkowy jogurtowo-makowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szt
sok z pomarańczy 2 łyżki
mak 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos sałatkowy jogurtowo-makowy

Jogurt ubijamy na pianę i dodajemy sól,pieprz do smaku. Następnie dodajemy sok z pomarańczy i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy mak i dobrze mieszamy. Sos chłodzimy przed użyciem mieszamy jeszcze raz . Stosujemy jako dodatek do rożnych sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 04.03.2013 11:37
ciekawy, chociaż ja bym ugotowała mak wcześniej byłby miękki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak