Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

sos rumiany(podstawowy)

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kość
1500 g
cebula
100 g
marchew
100 g
seler
100 g
pietruszka
50 g
pory
100 g
woda
1500 ml
ziele angielskie
5 g
Sklep Prymat
mąka przenna
100 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 g
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos rumiany(podstawowy)

Umyte kości porąbać na części,włożyć do brytfanny.Oczyszczone warzywa pokroić na części,przełożyć do brytfanny z kośćmi,posolić i wymieszać.Brytfannę wstawić do nagrzanego piekarnika.Kości zrumienić na złoty kolor i przełożyć do garnka,zalać 1500ml wody i gotować pod przykryciem.Gęsty wywar przecedzić do garnka kamiennego i używać w miarę potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak