Sos Roberta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • zielenina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę udusić w maśle do miękkości, nie rumienić. Dodać wino i musztardę, wymieszać, dodać zieleninę. Sos przetrzeć przez sito. Podawać do potraw z wieprzowiny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Chojłówna 17.09.2011 17:51
przy najbliższej okazji wypróbuję:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat