Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos remulade

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez szklanka 1 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
łyżka musztardy 2 szt
sól, pieprz 3 g
imbir 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos remulade

Cebulę, czosnek oraz jajka obrać i drobno posiekać. Majonez rozetrzeć z musztardą, wymieszać z cebulą, czosnkiem i jajkami. Przyprawić do smaku cukrem, solą, imbirem Prymat i pieprzem Prymat. Podawać do wędlin, mięs na zimno, pasztetów i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 10.02.2011 09:37
bardzo fajny sos, tylko nazwe trudno zpapamiętać;)
Barbara55 16.11.2010 16:34
ciekawe trzeba spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak