Sos remulade

Sos remulade

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez szklanka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • łyżka musztardy

    2 szt
  • sól, pieprz

    3 g
  • imbir

    1 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos remulade

Cebulę, czosnek oraz jajka obrać i drobno posiekać. Majonez rozetrzeć z musztardą, wymieszać z cebulą, czosnkiem i jajkami. Przyprawić do smaku cukrem, solą, imbirem Prymat i pieprzem Prymat. Podawać do wędlin, mięs na zimno, pasztetów i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Tika4444 10.02.2011 09:37
bardzo fajny sos, tylko nazwe trudno zpapamiętać;)
Barbara55 16.11.2010 16:34
ciekawe trzeba spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat