SOS POWIDŁOWY

SOS POWIDŁOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl.
  • żółtka

    2 sztuki
  • mąka ziemniaczana

    1 dag.
  • powidła

    7 dag.
  • cynamon

    - do smaku
  • skórka z cytryny

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mleka dodać cynamon, skórkę z cytryny, wymieszać i zagotować, odcedzić.

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z niewielką ilością chłodnej wody, dodać do mleka i energicznie wymieszać. Pogotować kilka minut. Następnie wlać do utartych z powidłami żółtek i szybko rozmieszać, podgrzewać na parze kilka minut.

SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat