SOS PORZECZKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczk

    50 dag
  • wino

    200 ml
  • cukier

    2 lyzki
  • cynamon

    szczypta
  • mąka ziemniaczana

    1 lyzka
  • sos z pieczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szczypta cynamonu
1łyzka mąki ziemniaczanej
sos z pieczenia


Porzeczki obrac z szypulek, umyc i przetrzec przez sito, dodac wino doprawic cukrem i cynamonem, zagęscic mąka ziemniaczaną rozmieszana z sosem z pieczeni. Zagotować, sos podawac do dziczyzny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 06.10.2011 23:34
ciekawe
agata1722 29.09.2011 16:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat