Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos porowo-czosnkowy - idealny do ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
śmietanka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos porowo-czosnkowy - idealny do ryby

1. Masło roztapiamy na patelni
2. Dodajemy czosnek - chwilkę przesmażamy, aby się nie zrobił brązowy
3. Dodajemy pora pokrojonego w pół księżyce (tylko biała część) i podsmażamy razem z czosnkiem
4. Zalewamy śmietanką słodką i redukujemy, aż sos będzie gęsty
5. Podajemy z białą rybką - smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak