sos pomidorowy na bekonie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bekon

    2 plastry
  • czosenk

    1 z?bek
  • cebula

    1 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - sos pomidorowy na bekonie. foto
Boczek sma?ymy na z?oto z obydwu stron, po wystygni?ciu kroimy,
Krok 2 - sos pomidorowy na bekonie. foto
Cebulk? kroimy w kostk? i dodajemy do sma??cego si? boczku.
Krok 3 - sos pomidorowy na bekonie. foto
Dodajemy zgnieciony czosnek, pomidory w puszce i przyprawy. gotujemy przez chwil? i podajemy z makaronem typu pene.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 03.01.2013 13:25
a czemu kroić bekon po usmażeniu? nie lepiej usmażyć pokrojony?
Izabela/bella81 19.06.2012 00:45
pyszny
Adamorek 31.01.2012 21:54
fajne po??czenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat