Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy meksykański

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g mielona
pomidory krojone 1 puszka
cebula czerwona 1 duża
kukurydza 1/2 puszki
fasola czerwona 1/2 puszki
natka kolendry 1 łyżka suszona
papryka mielona 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy do smaku
sok pomidorowy 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy meksykański

Wołowinę mieloną razem z posiekaną cebulą przesmażyć na oliwie tylko tyle, aby się ścięła - nie rumienić.
Dodać przyprawy i zalać mięso krojonymi pomidorami z puszki.
Dusić kilkanaście minut, a następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz sok, dokładnie wymieszać i dołożyć osączoną fasolę oraz kukurydzę.
Dusić razem kilka minut od zagotowania.

Sos nadaje się jako dodatek do makaronu, ryżu oraz placków ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 30.01.2013 18:32
smacznie wygląda
Monika.M 30.01.2013 18:21
świetny
Milena87 30.01.2013 18:08
wygląda bardzo zachęcająco:)
Ela6 30.01.2013 17:52
super
Kuchareczka2 30.01.2013 17:45
znakomity
Kuchareczka2 30.01.2013 17:45
znakomity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak