Sos pomidorowy I

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • seler

    kawalek
  • przecier pomidorowy

  • masło

    1 łyżka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroimy w kostkę, seler ścieramy na tarce, podsmażamy na oliwie. Dodajemy przecier, dynie pokrojona w kosteczkę, masło, przyprawy, trochę wody i gotujemy ok 10 min.

U mnie został podany z makaronem spaghetti a całość posypana startym na małe wiórki żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 15.09.2011 20:22
dziekuję
wolochski 14.09.2011 22:47
super
Smakosz6 07.03.2011 12:55
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat