Sos pomidorowy do jaj, wędlin i mięs na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory malinowe

    4 szt.
  • majonez light

    4 łyżki
  • ser pleśniowy złocisty

    mały kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Dojżałe pomidory przelać wodę i zdjąć z nich skórkę.
2.Pomidory wypestkować i pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
3.Połączyć pomidory z majonezem oraz serem pleśniowym i utrzeć na jednolitą masę.
4.Do sosu dodać świeżą posiekaną bazylię.
5.Sos pasuje idealnie do wszelkich dań z udziałem jajek oraz wędlin i mięs podawanych na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PIOTR11 12.01.2013 13:58
lubię pomidorowy sos,a ten jest ciekawy
Ela15 24.09.2012 20:42
ekstra
Kate131 23.03.2012 08:12
fajny
Małgorzata106 31.12.2011 12:21
super
ewaa 18.12.2011 18:55
świetny
isetta 27.09.2011 19:42
bardzo ciekawy przepis!
AgaS10 07.09.2011 08:10
świetny,zaraz spróbuję zrobić:)
Małgorzata106 20.08.2011 11:53
super
izapozdro 05.03.2011 17:37
ciekawy przepis
ElizaT 02.02.2011 23:28
ciekawie, będę próbowała go robić ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat