Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/2 litra
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów

Ugotować wywar z kostki rosołowej. Dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać do garnka. Dodać śmietanę oraz pieprz do smaku. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 20.01.2014 18:25
bardzo dobre:)
Wafelek2601 20.09.2013 15:57
Bardzo często robię podobny
pestka 07.09.2013 08:53
robię podobny sos do gołąbków
fotoviderek 24.04.2013 08:34
Uwielbiam taki sosik :)
miki47 15.03.2013 16:47
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak