Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowy do gołąbków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

passata pomidorowa 2 szkl
sól do smaku 1 szczypta
olej rzepakowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowy do gołąbków

Rozgrzewamy olej. Dodajemy przyprawy oraz passatę. Doprowadzamy do wrzenia i chwilkę gotujemy aby nadmiar wody odparował. Całość blendujemy na delikatną konsystencję. Podajemy jako ciepły lub zimny sos.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 22.06.2016 21:48
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak