Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do gołąbków

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 litra
koncentrat pomidorowy 180 g
kostka rosołowa 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do gołąbków

Połowę wody zagotować, rozpuścić w niej kostkę rosołową oraz dodać i rozmieszać koncentrat pomidorowy. Resztę wody rozmieszać z mąką pszenną oraz ziemniaczaną, a następnie zagotować ciągle mieszając. Dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Następnie wlać wcześniej rozmieszany koncentrat pomidorowy i energicznie mieszać aby nie powstały grudki, a sos stał się jednolity i dość gęsty. Sos doprawić świeżo zmieloną solą, pieprzem oraz suszoną bazylią.
Sos pomidorowy podawać do gołąbków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.05.2014 23:26
Dobry sos.
cooleczka 11.02.2014 10:08
z sosem gołąbki są najlepsze
Bernadeta1 17.12.2013 10:17
lubię gołąbki z takim sosikiem
ppaulina 23.09.2013 15:13
pycha sosik
Mniam 21.09.2013 09:40
Lubię pomidorowe sosy do gołąbków.
JOANNA16 20.09.2013 21:05
pyszny sosik
sylwia_mc 20.09.2013 19:41
Pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak